Werkgever zijn met je budget: webinar i.s.m. Liantis

22/08/2023

Op 27 september organiseerden wij samen met Liantis een webinar over werkgeverschap. Wat betekent het voor jou als budgethouder om werkgever te zijn, en wat komt hierbij kijken?

Je kan je individueel laten bijstaan door gebruik te maken van verschillende soorten assitentie. Praktische hulp kan je vaak via diensten Gezinszorg of dienstencheques goed en goedkoop in huis halen. Maar als het echt gaat om individuele ondersteuning op maat, kan persoonlijke assistentie op veel meer levensdomeinen het verschil maken. 

Een persoonlijk assistent kan je op verschillende manieren vergoeden: je kan dat via het statuut van vrijwilliger doen, via een bijklusser via een platform of je kan een dienst voor Persoonlijke Assistentie inschakelen. Een budgethouder kan er ook voor kiezen om een assistent in loondienst aan te werven.

Over deze en andere vragen rondom werkgeverschap organiseren wij samen met Liantis een webinar. Heb je ook vragen over wat het verschil is tussen een takenovereenkomst (in familiale context) en een arbeidsovereenkomst? Welke verzekeringen zijn verplicht? Hoe zit het met RSZ en doelgroepkorting? Kan je extra legale voordelen toekennen en betalen met je PVB/PAB? Wat kost dat allemaal?

Dit webinar is inmiddels gepasseerd, je kunt het hier terugkijken.

Volgend bericht

Vorig bericht

Recente berichten

Denkdag 'Welbevinden en bescherming bij handicap'

Zoom, Trefpunt STAN en Fovig organiseren op zaterdag 20 januari een denkdag onder het motto ‘Mijn belangen, onze keuzes’. Op deze denkdag bekijken we hoe we de belangen van de persoon met handicap kunnen omzetten in gedeelde keuzes.

Aandachtspunten bij het einde van het kalenderjaar PVB/PAB

Aan het einde van het jaar is het als budgethouder van een PAB of PVB steeds belangrijk om goed de analyse te maken van het afgelopen jaar, en te kijken wat er nog in orde gemaakt moet worden.

Als Zoom-lid €50 korting op Helpper

Ben je PVB/PAB-budgethouder én lid van ZOOM vzw? Dan krijg je € 50 korting op het Helpper Assistent Platform!

Gezocht: extra coach voor onze leden in regio Vlaams-Brabant

Door onze blijvende groei van leden zijn we op zoek naar een extra coach (m/v/x) om onze leden in de regio Vlaams-Brabant bij te staan.