Werkgever zijn met je budget: webinar i.s.m. Liantis

22/08/2023

Op 27 september organiseerden wij samen met Liantis een webinar over werkgeverschap. Wat betekent het voor jou als budgethouder om werkgever te zijn, en wat komt hierbij kijken?

Je kan je individueel laten bijstaan door gebruik te maken van verschillende soorten assitentie. Praktische hulp kan je vaak via diensten Gezinszorg of dienstencheques goed en goedkoop in huis halen. Maar als het echt gaat om individuele ondersteuning op maat, kan persoonlijke assistentie op veel meer levensdomeinen het verschil maken. 

Een persoonlijk assistent kan je op verschillende manieren vergoeden: je kan dat via het statuut van vrijwilliger doen, via een bijklusser via een platform of je kan een dienst voor Persoonlijke Assistentie inschakelen. Een budgethouder kan er ook voor kiezen om een assistent in loondienst aan te werven.

Over deze en andere vragen rondom werkgeverschap organiseren wij samen met Liantis een webinar. Heb je ook vragen over wat het verschil is tussen een takenovereenkomst (in familiale context) en een arbeidsovereenkomst? Welke verzekeringen zijn verplicht? Hoe zit het met RSZ en doelgroepkorting? Kan je extra legale voordelen toekennen en betalen met je PVB/PAB? Wat kost dat allemaal?

Dit webinar is inmiddels gepasseerd, je kunt het hier terugkijken.

Volgend bericht

Vorig bericht

Recente berichten

Nieuwe terbeschikkingstellingen PVB

Het VAPH stelt nieuwe persoonsvolgende budgetten ter beschikking. Voor wie nog geen PVB had, is het opstarttraject gratis.

Webinar bewind & volmacht - 22 mei

Op 22 mei organiseren we een webinar over bewindvoering en volmacht.

Webinar starten met PVB - 19 juni

Zoom organiseert in juni een webinar over het opstarten en het gebruiken van een PVB.

Gezocht: extra coach voor onze budgethouders in West-Vlaanderen

Door onze blijvende groei van leden zijn we op zoek naar een extra coach (m/v/x) om onze leden in (het hart van) West-Vlaanderen bij te staan.