Goed rapport voor Zoom vzw

22/02/2023

We verstuurden een tijdje geleden een kwaliteitsenquête naar onze leden. En we zijn heel blij met de scores die we gekregen hebben. Dankjewel om Zoom vzw zo'n goed rapport te geven!

Je krijgt hiernaast onze mooiste feedback te zien. De mooie woorden gaven ons een boost om te blijven ons uiterste best te doen om iedereen zo goed als mogelijk bij te staan en op weg te helpen. Zeker deze is er eentje om in te kaderen:

"Bij deze moeilijke en complexe materie was ik heel gelukkig dat ik op de hulp en medewerking van de regiocoach mocht rekenen. Zelfs na verschillende vergaderingen van het VAPH had ik er nog niets van begrepen! Gelukkig heb ik een beroep kunnen doen op Zoom vzw om het dossier en gebruik van het budget te begrijpen en er optimaal van te kunnen  genieten. Dank u voor uw hulp en de tijd die u genomen heeft om alles haarfijn uit te leggen en het budget efficiënt te gebruiken. Mijn contactpersoon is heel vakkundig en kent grondig alle facetten van het budget. Van mij krijgt u de 'gouden palm' voor uw deskundigheid."

We geven hier graag een samenvatting. We vroegen of jullie vertrouwen hebben in onze verschafte informatie en of jullie erop vertrouwen of het correcte info is. We kregen daarvoor een score van gemiddeld 5,5 op 6. Maar liefst 94% van de respondenten gaf een score van 5 en 6 op 6.

Reactie en contact

We wilden ook graag weten of we volgens onze leden binnen een redelijke termijn antwoorden op vragen. Ook daar scoren we goed op, want we kregen daarvoor een 5,5 op 6. Meer dan drie kwart neemt contact op met de persoonlijke coach als er vragen zijn. 89% van de respondenten was tevreden tot heel tevreden over de kennis van het persoonlijke dossier. Onze coaches kregen een gemiddelde score van 5,6 op 6 als het gaat over de tevredenheid over het persoonlijk contact met de coach.

Infolijn

Jammer genoeg bleek uit het onderzoek ook dat onze infolijn en infomailbox niet bekend (genoeg) zijn. 11% van de mensen die de enquête beantwoordden, gaven aan die kanalen niet te kennen. We willen daar dus zeker werk maken om de bekendheid op te krikken. We kregen ook een aantal tips binnen voor het verbeteren van onze werking of welke informatie graag meer gezien wil worden. Daar houden we zeker rekening mee in de toekomst.

Dankjewel aan iedereen die geantwoord heeft!

 

Volgend bericht

Vorig bericht

Recente berichten

Webinar starten met PVB - 19 juni

Zoom organiseert in juni een webinar over het opstarten en het gebruiken van een PVB.

Minimumloon persoonlijke assistenten en individuele begeleiders

Als houder van een PVB of PAB moet je je als werkgever aan het minimumloon houden. Dat minimumloon is in juni 2024 weer aangepast.

Nieuwe terbeschikkingstellingen PVB

Het VAPH stelt nieuwe persoonsvolgende budgetten ter beschikking. Voor wie nog geen PVB had, is het opstarttraject gratis.

Webinar bewind & volmacht - 22 mei

Op 22 mei organiseren we een webinar over bewindvoering en volmacht.