Uitvoering van het VAPH na oordeel van Raad van State

19/03/2024


Eerder berichtten we al dat de Raad van State geoordeeld had dat het VAPH de herziening (van de indeling van 12 budgetcategorieën PVB naar 24 budgetcategorieën) moest terugdraaien. Nu is duidelijk hoe het VAPH dit gaat uitvoeren. Deze uitspraak heeft voor veel budgethouders gevolgen, het VAPH zal je hierover informeren, maar wij staan ook voor je klaar!

Wat betekent dit voor jou?

De kans bestaat dat jouw budget ten onrechte verlaagd is. Het VAPH  heeft de bedragen berekend die ten onrechte verlaagd werden. Mogelijk ontving je reeds de brief om je daarover in te lichten, anders ontvang je in de loop van de komende dagen (per brief) meer informatie over jouw dossier als er een impact is.

Afhankelijk van jouw specifieke situatie ontvang je een brief met details over de aanpassing van jouw budget, de storting van een bijbetaling en eventueel het opvragen van jouw rekeningnummer, maar ook op de website van het VAPH kun je alle informatie al vinden.

De coaches van Zoom staan voor je klaar 

We begrijpen dat dit complexe materie is en dat je vragen kan hebben. Daarom willen we je graag persoonlijk ondersteunen. Heb je de brieven van het VAPH ontvangen? Begrijp je de inhoud van de brieven niet? Maak je je zorgen over de deadlines of de verdere afhandeling?  

Neem zeker contact met ons op via de infolijn op 0468 406 606 of info@zoomvzw.be. We nemen graag de tijd om je dossier te bekijken, je vragen te beantwoorden en je te begeleiden in dit proces. Samen met jou zorgen we ervoor dat je alle nodige informatie en ondersteuning ontvangt.

 

Volgend bericht

Vorig bericht

Recente berichten

Nieuwe terbeschikkingstellingen PVB

Het VAPH stelt nieuwe persoonsvolgende budgetten ter beschikking. Voor wie nog geen PVB had, is het opstarttraject gratis.

Webinar bewind & volmacht - 22 mei

Op 22 mei organiseren we een webinar over bewindvoering en volmacht.

Webinar starten met PVB - 19 juni

Zoom organiseert in juni een webinar over het opstarten en het gebruiken van een PVB.

Gezocht: extra coach voor onze budgethouders in West-Vlaanderen

Door onze blijvende groei van leden zijn we op zoek naar een extra coach (m/v/x) om onze leden in (het hart van) West-Vlaanderen bij te staan.