Nieuwe loonindexering van minimumlonen assistenten

1/04/2022

De minimumlonen van persoonlijke assistenten werden op 1 april weer geïndexeerd. Dat is de tweede loonindexering in twee maanden tijd. De vorige dateert van februari.

Sinds 1 april 2022 ziet het minimumloon er zo uit:

Minimum uurloon (bruto): 13,0243 euro

Minimum maandloon (bruto-voltijds contract van 38 u./week): 2.144,67 euro

De indexering is er enkel voor assistenten die via een arbeidsovereenkomst werken. Als jouw assistent minder dan het nieuwe minimloon verdient, hoef je niets te doen. Jouw sociaal secretariaat paste het automatisch aan op 1 april. Ontvangt de assistent al het minimumloon of meer, dan moet je niet verhogen. De indexering is niet van toepassing op assistenten die werken via een takenovereenkomst. In dat geval ben je niet verplicht het nieuwe minimumloon te betalen. Het zal dan ook niet aangepast worden door jouw sociaal secretariaat.

 

Volgend bericht

Vorig bericht

Recente berichten

Webinar bewind & volmacht - 22 mei

Op 22 mei organiseren we een webinar over bewindvoering en volmacht.

Gezocht: extra coach voor onze budgethouders in West-Vlaanderen

Door onze blijvende groei van leden zijn we op zoek naar een extra coach (m/v/x) om onze leden in (het hart van) West-Vlaanderen bij te staan.

Automatische betaling van het vakantiegeld

Denk eraan dat jouw assistent recht heeft op vakantiegeld wanneer je zelf werkgever bent. Ga na of dit automatisch gebeurt, en zorg voor voldoende saldo op je rekening!

Kilometervergoeding voor vrijwilligers gewijzigd

De kilometervergoeding voor auto, moto en bromfiets wordt sinds 2023 elk kwartaal geïndexeerd. Per 1 april 2024 is dit gewijzigd naar €0,4265 per km.