Hoeveel zit er nog in jouw budget van 2024?

8/10/2024

Als het einde van het jaar in zicht komt is het als budgethouder van een PAB of PVB steeds belangrijk om goed te kijken hoe je de laatste maanden zo goed mogelijk invult. We helpen je graag op weg om op de juiste manier het kalenderjaar 2024 af te sluiten, en je budget van dit jaar op een goede manier af te ronden.

Kijk eerst naar de besteding: wat is reeds betaald, wat is reeds ingegeven voor terugbetaling, welke uitgaven zijn nog gepland? Als je deze analyse gemaakt hebt kan je nagaan in welke mate je budget besteed is. Als er nog ruimte is, kan je hiervoor een mini-bestedingsplan uitwerken: welke ondersteuning is er reeds, waarvoor mogelijk (nog) geen vergoeding wordt uitbetaald? Welke nuttige ondersteuning wordt momenteel niet geboden?

Je kan dan de meest passende manier om de extra ondersteuning te vergoeden, bepalen: mogelijk zijn vrijwilligersvergoedingen of bijklusvergoedingen nog gedeeltelijk mogelijk. Elke organisatie of platform heeft zijn eigen werkwijze, informeer je bij de vrijwilligersorganisatie (Focus, Dito, Solidaris, ..) of het platform in de deeleconomie (Helpper, Trixxo, Numia, RingTwice..) van jouw keuze wanneer prestaties ten laatste moeten doorgegeven worden om voor kalenderjaar 2024 mee te tellen. Niet overal is dat nog mogelijk!

Als je een assistent vergoedt via arbeids- of takenovereenkomst, kan je nakijken of een éénmalige vergoeding (naast de verplichte eindejaarspremie voor arbeidsovereenkomst) nog kan. Je kan ook beslissen om eco-, sport- en cultuurcheques, consumptiecheques toe te kennen aan je assistent. Je sociaal secretariaat (Securex, Liantis, Acerta, SD Works, …) kent de wettelijk toegelaten maximumbedragen: ga zeker bij hen ten rade voordat je extra vergoedingen toekent.

Je coach of de collega's op de infolijn kunnen je hier goed mee helpen! Je kan ons bereiken via e-mail, telefoon - of Whatsapp!

Volgend bericht

Vorig bericht

Recente berichten

Meelopen met onze coach Wendy - wat doet een coach zo op een dag?

Voor een blik in wat onze coaches doen: een kort verslag van een doorsnee dag!

21 november: webinar vrijwilligers en bijklussen

Heb je vragen over vrijwilligers inzetten of bijklussen? Schrijf je dan gratis in voor ons webinar

Hoeveel zit er nog in jouw budget van 2024?

Als het einde van het jaar in zicht komt is het als budgethouder van een PAB of PVB steeds belangrijk om goed te kijken hoe je de laatste maanden zo goed mogelijk invult.

Teamdag

Op 16 september waren we voor één dag niet bereikbaar: we hadden een teamdag in Gent!