Nieuwe terbeschikkingstellingen PVB

14/05/2024

Het persoonlijke-assistentiebudget en het persoonsvolgend budget zijn bedoeld om jouw ondersteuning te organiseren op de manier die het best bij jou past. De weg vinden in de vele mogelijkheden om een persoonlijk budget in te zetten, is op het eerste gezicht misschien niet zo voor de hand liggend. 

Met de regeling rond gratis bijstand kan je een antwoord krijgen op: 

  • Hoe kies ik de juiste ondersteuning? 
  • Hoe sluit ik overeenkomsten of onderhandel ik erover? Hoe overeenkomsten registreren bij het VAPH?
  • Wat wordt er precies van mij verwacht wanneer ik de rol van werkgever opneem? Welke andere manieren zijn er om assitentie te vergoeden?
  • Kan ik het vrij besteedbaar deel gebruiken?

Voor gratis bijstand kan je rechtstreeks terecht bij Zoom en onze coaches. Wij hebben jarenlange expertise en kunnen je in enkele sessies verderhelpen, zonder dat het je iets extra kost (van uw eigen middelen of van uw persoonlijk budget). Bovendien ben je door de gratis bijstand ook meteen voor één jaar lid van onze bijstandsorganisatie.

Persoonlijke afspraak met coach

Het gratis traject verschilt nogal van bijstandsorganisatie tot bijstandsorganisatie. Bij Zoom geloven we heel erg in de meerwaarde van een persoonlijke afspraak met een coach. We stellen via onze website een gratis infopakket ter beschikking van iedereen die de introductie in werken met een PVB zelf wil volgen, of bekijk eerst deze video:

 

Vanuit onze ervaring weten we dat het noodzakelijk vervolg daarop heel vaak een persoonlijk gesprek is. Onze coach komt dan aan huis (of op een door jullie beiden afgesproken andere plek: voorziening, kantoor,...) om toe te lichten welke mogelijkheden het budget voor u persoonlijk biedt. Ook de adminstratie die nodig is om het PVB/PAB op te starten bij het VAPH, leggen we grondig uit en indien nodig zetten we daarvoor samen de nodige stappen. 

Samen met de Zoom-coach kan je de verschillende ondersteuningsmogelijkheden oplijsten, evalueren of je het vrij besteedbaar deel kan opvragen... Daarom is het handig om je eerst goed te informeren over de mogelijkheden.

Op dit moment staat er voor 19 juni een webinar gepland waarin we je bijpraten over starten met een PVB. Meer daarover lees je hier.

We streven ernaar om iedereen die een opstarttraject wenst, zo snel mogelijk na aanmelding een afspraak voor een huisbezoek te geven. 

Voor meer info over onze manier van werken en over het starttraject, contacteer je Zoom op het aanmeldingsformulier op onze website, via info@zoomvzw.be of 0468/406 606

Volgend bericht

Vorig bericht

Recente berichten

Save the date: webinar werkgeverschap

Op 9 oktober (19:00) organiseren we, nu in samenwerking met Securex, een webinar over werkgeverschap. Wat betekent het voor jou als budgethouder om werkgever te zijn?

Save the date: webinar over zoeken naar assistenten

Op 25 september (19:00) hebben we een webinar over zoeken naar assistenten. Hoe vind je iemand die bij jou past, en welke overeenkomst is passend voor jou situatie?

Webinar starten met PVB - 19 juni

Zoom organiseert in juni een webinar over het opstarten en het gebruiken van een PVB.

Minimumloon persoonlijke assistenten en individuele begeleiders

Als houder van een PVB of PAB moet je je als werkgever aan het minimumloon houden. Dat minimumloon is in juni 2024 weer aangepast.