Kleine versoepelingen prioriteitengroep 1

19/09/2023

Wie wacht op een persoonsvolgend budget wordt altijd in een prioriteitengroep van 3 tot 1 ingedeeld. Momenteel is de wachttijd in prioriteitengroep 1 maximaal 4 maanden. 

Recent werd bekendgemaakt dat de richtlijnen voor toekenning van prioriteit 1 licht versoepeld worden. Zo wordt er meer rekening gehouden met moeilijke situaties wanneer het netwerk boven de 70 jaar is; ook wie ondersteuning krijgt die niet handicapspecifiek genoeg is en daardoor ernstig verlies van kwaliteit van leven ondervindt, kan in bepaalde situaties sneller de hoogste prioriteit krijgen.

Dit is goed nieuws voor wie hierdoor eerder een budget toegewezen krijgt, maar het onderstreept ook nog eens de hoge nood aan een structurele oplossing voor iedereen op de wachtlijst, ongeacht hun huidige prioriteit. Voor prioriteitengroep 2 en 3 is er op dit moment geen perspectief. Om iedereen een oplossing te bieden, los van de huidige prioriteringsregels, is een structurele aanpak nodig. Daar blijven wij ons voor inzetten.

Volgend bericht

Vorig bericht

Recente berichten

Denkdag 'Welbevinden en bescherming bij handicap'

Zoom, Trefpunt STAN en Fovig organiseren op zaterdag 20 januari een denkdag onder het motto ‘Mijn belangen, onze keuzes’. Op deze denkdag bekijken we hoe we de belangen van de persoon met handicap kunnen omzetten in gedeelde keuzes.

Aandachtspunten bij het einde van het kalenderjaar PVB/PAB

Aan het einde van het jaar is het als budgethouder van een PAB of PVB steeds belangrijk om goed de analyse te maken van het afgelopen jaar, en te kijken wat er nog in orde gemaakt moet worden.

Als Zoom-lid €50 korting op Helpper

Ben je PVB/PAB-budgethouder én lid van ZOOM vzw? Dan krijg je € 50 korting op het Helpper Assistent Platform!

Gezocht: extra coach voor onze leden in regio Vlaams-Brabant

Door onze blijvende groei van leden zijn we op zoek naar een extra coach (m/v/x) om onze leden in de regio Vlaams-Brabant bij te staan.