Uitvoering van het VAPH na oordeel van Raad van State

19/03/2024


Eerder berichtten we al dat de Raad van State geoordeeld had dat het VAPH de herziening (van de indeling van 12 budgetcategorieën PVB naar 24 budgetcategorieën) moest terugdraaien. Nu is duidelijk hoe het VAPH dit gaat uitvoeren. Deze uitspraak heeft voor veel budgethouders gevolgen, het VAPH zal je hierover informeren, maar wij staan ook voor je klaar!

Wat betekent dit voor jou?

De kans bestaat dat jouw budget ten onrechte verlaagd is. Het VAPH  heeft de bedragen berekend die ten onrechte verlaagd werden. Mogelijk ontving je reeds de brief om je daarover in te lichten, anders ontvang je in de loop van de komende dagen (per brief) meer informatie over jouw dossier als er een impact is.

Afhankelijk van jouw specifieke situatie ontvang je een brief met details over de aanpassing van jouw budget, de storting van een bijbetaling en eventueel het opvragen van jouw rekeningnummer, maar ook op de website van het VAPH kun je alle informatie al vinden.

De coaches van Zoom staan voor je klaar 

We begrijpen dat dit complexe materie is en dat je vragen kan hebben. Daarom willen we je graag persoonlijk ondersteunen. Heb je de brieven van het VAPH ontvangen? Begrijp je de inhoud van de brieven niet? Maak je je zorgen over de deadlines of de verdere afhandeling?  

Neem zeker contact met ons op via de infolijn op 0468 406 606 of info@zoomvzw.be. We nemen graag de tijd om je dossier te bekijken, je vragen te beantwoorden en je te begeleiden in dit proces. Samen met jou zorgen we ervoor dat je alle nodige informatie en ondersteuning ontvangt.

 

Volgend bericht

Recente berichten

Uitvoering van het VAPH na oordeel van Raad van State

Nadat de Raad van State geoordeeld heeft dat het VAPH de herziening (van de indeling van 12 budgetcategorieën PVB naar 24 budgetcategorieën) moest terugdraaien is nu duidelijk hoe het VAPH dit gaat uitvoeren. Deze uitspraak heeft voor veel budgethouders gevolgen, het VAPH zal je hierover informeren, maar wij staan ook voor je klaar!

Kilometervergoeding voor vrijwilligers gewijzigd

De kilometervergoeding voor auto, moto en bromfiets wordt sinds 2023 elk kwartaal geïndexeerd. Per 1 april 2024 is dit gewijzigd naar €0,4265 per km.

Dienstencheques aangekocht met PVB/PAB niet aftrekken van belastingen

Let bij het invullen van je belastingaangifte op dat je de dienstencheques die je aankoopt met je PVB of PAB, niet mag aftrekken van de belastingen. Want dat komt neer op dubbele subsidie en dat mag niet.

Verslag Denkdag Welbevinden en bescherming bij handicap

Voor de Denkdag op zaterdag 20 januari sloegen FOVIG, Trefpunt Stan en Zoom vzw de handen ineen met een belangrijke missie: samen met professionals en ervaringsdeskundigen nadenken over welbevinden en bescherming bij handicap.