Zoom verwelkomt 1000ste lid

19/12/2022

Zoom vzw mocht onlangs haar duizendste lid verwelkomen. En dat duizendste lid is Foeke. Wij gingen bij hem langs om hem in de bloemetjes te zetten. Al deden we dat niet met bloemen, maar met iets wat hij graag doet: koken en eten. Dus stuurden we een mand vol lekkers zijn kant uit!

“Ik heb ondertussen een keer afgesproken met mijn Zoom-coach Tinne. Ik kwam met Zoom in contact via Obra Baken in Gent. Mijn begeleidster verwees me naar de bijstandsorganisatie”, zegt Foeke. Foeke woont sinds een tweetal jaar in een eigen stekje waar ondersteuning van een dienst mobiele begeleiding is. "Ik heb hier mijn eigen studio en er is een gemeenschappelijke ruimte. Daar spelen we regelmatig samen spelletjes, zoals bordspellen of kaarten. Dat is niet op vaste momenten. Iedereen kiest zelf wanneer die dat wil.” Als hij niet in de gemeenschappelijke ruimte te vinden is, is de kans groot dat je hem al tekenend vindt. Daarnaast speelt Foeke graag muziek. "Ik speel orgel, beiaard en piano." Je vindt hem ook vaak in de manege. “Ik doe om de twee weken aan therapeutisch paardrijden. Dat is heel ontspannend om te doen. Ik rijd al paard sinds mijn vijftiende. Met mijn nieuwe budget kan ik hopelijk elke week gaan paardrijden.”

Zoom neemt de administratie van Foekes budget over en zoekt mee naar assistentie. Hij kijkt alvast uit naar de samenwerking en wij ook. Welkom in de Zoom-familie, Foeke!

 

Volgend bericht

Vorig bericht

Recente berichten

Denkdag 'Welbevinden en bescherming bij handicap'

Zoom, Trefpunt STAN en Fovig organiseren op zaterdag 20 januari een denkdag onder het motto ‘Mijn belangen, onze keuzes’. Op deze denkdag bekijken we hoe we de belangen van de persoon met handicap kunnen omzetten in gedeelde keuzes.

Aandachtspunten bij het einde van het kalenderjaar PVB/PAB

Aan het einde van het jaar is het als budgethouder van een PAB of PVB steeds belangrijk om goed de analyse te maken van het afgelopen jaar, en te kijken wat er nog in orde gemaakt moet worden.

Als Zoom-lid €50 korting op Helpper

Ben je PVB/PAB-budgethouder én lid van ZOOM vzw? Dan krijg je € 50 korting op het Helpper Assistent Platform!

Gezocht: extra coach voor onze leden in regio Vlaams-Brabant

Door onze blijvende groei van leden zijn we op zoek naar een extra coach (m/v/x) om onze leden in de regio Vlaams-Brabant bij te staan.