Gezocht: extra coach voor onze leden in Vlaams-Brabant of Oost-Vlaanderen

9/02/2024

Steeds meer budgethouders vertrouwen op bijstand door het gedreven en deskundig team van bijstandsorganisatie Zoom vzw. Door onze blijvende groei van leden, zijn we nu op zoek naar een extra coach (m/v/x) om onze leden bij te staan. We zoeken iemand die onze leden in Oost-Vlaanderen of in Vlaams-Brabant kan opvolgen. De woonplaats van de gezochte coach is minder belangrijk dan deskundigheid, gedrevenheid en netwerk.

Gewenst profiel

Onze ideale nieuwe collega herkent zich minstens gedeeltelijk in onderstaand profiel:

  • Je begrijpt waaraan iemand met een handicap en hun netwerk belang hecht
  • Je kan goed luisteren en kan noden en verwachtingen van budgethouder analyseren.
  • Je hebt een open en kritische houding om het ondersteuningsplan van de budgethouder om te zetten in een bestedingsplan waarmee de persoon met handicap de eigen noden en verwachtingen herkent.
  • Je bent in staat om op een laagdrempelige manier correcte informatie over soms complexe materie te verschaffen.
  • Je kent het systeem van persoonsvolgende financiering door het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH) en wil je hierin verder specialiseren. ZOOM voorziet bijkomende en permanente vorming voor het hele team.
  • Je kent de sociale kaart in de regio: je hebt een netwerk van dienstverleners en mogelijke doorverwijzers.
  • Een diploma in een sociaal-maatschappelijke richting en/of ervaringsdeskundigheid is wellicht een voordeel. Maar als je gemotiveerd en geprikkeld bent, kom dan zeker eens kennis maken.
  • We werken met moderne tools: basisvaardigheden digitale toepassingen zijn dus nodig.
  • Je kan je voldoende uitdrukken in het Frans en staat open voor leden met een diverse culturele achtergrond. Kennis van andere talen is een meerwaarde, communicatieve skills zijn een must.
  • Met je input van uit de praktijkervaringen, versterk je de beleidsondersteunende rol van onze bijstandsorganisatie.

Ons aanbod

Je toekomstige job bestaat erin om huisbezoeken bij onze leden af te leggen en in te staan voor de inhoudelijke en administratieve opvolging. Zoom vzw is zodanig georganiseerd dat we binnen de organisatie de meeste zaken online kunnen afwerken. Je werkt dus van thuis uit en beheert zelfstandig je eigen agenda. 

Je legt je dienstverplaatsingen af met eigen vervoer en krijgt een vergoeding overeenkomstig de sectorafspraken.

Zoom vzw voorziet ook maximale maaltijdcheques en een thuiswerkvergoeding. Zoom vzw stelt je een laptop, gsm en de nodige abonnementen ter beschikking. De gunstige vakantieregeling van PC 319.01 passen we volledig en flexibel toe. Daar bovenop kom je terecht in een hecht en straf team.

Contact

Stuur je motivatiebrief + CV tav Bert Goossens, Coördinator Zoom vzw op bert.goossens@zoomvzw.be. Voor meer toelichting over onze vacature kan je Bert ook bellen op 0497/059 005.

Selectieprocedure

Ideaal gezien krijgen we in de loop van februari jouw reactie en plannen we een eerste online kennismaking vanaf 26 februari. Daarna voorzien we live sollicitatiegesprekken in Schaarbeek. We mikken voor het begin van de tewerkstelling en opleiding op april 2024.

Meer informatie

Zoom vzw is een bijstandsorganisatie die opgericht werd door FOVIG (koepelorganisatie voor ondersteuning Collectief Overleg in voorzieningen) en Stan vzw, trefpunt verstandelijke handicap. Onze maatschappelijke zetel is gevestigd in Schaarbeek, onze teamleden werken over heel Vlaanderen. We werken autonoom en niet-zuilgebonden om budgethouders te versterken om ondersteuning op hun maat te realiseren door middel van het persoonsvolgend budget. We doen dat onafhankelijk en constructief. We hebben momenteel 12 coaches van Hasselt tot Diksmuide. Zij doen dat zo gedreven en goed dat we ondertussen meer leden hebben dan we kwaliteitsvol kunnen blijven ondersteunen in deze regio. Extra coachingskracht is dus meer dan nodig. 

Daarom we hopen heel binnenkort jou te verwelkom in ons team!

Volgend bericht

Vorig bericht

Recente berichten

Webinar: starten met PVB

Zoom organiseert in maart een webinar over het opstarten en het gebruiken van een PVB.

Gezocht: extra coach voor onze leden in Vlaams-Brabant of Oost-Vlaanderen

Door onze blijvende groei van leden zijn we op zoek naar een extra coach (m/v/x) om onze leden in de Vlaams-Brabant of Oost-Vlaanderen bij te staan.

Verslag Denkdag Welbevinden en bescherming bij handicap

Voor de Denkdag op zaterdag 20 januari sloegen FOVIG, Trefpunt Stan en Zoom vzw de handen ineen met een belangrijke missie: samen met professionals en ervaringsdeskundigen nadenken over welbevinden en bescherming bij handicap.

Zoom blijft groeien! Twee nieuwe coaches, in Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant

Met steeds meer leden om te ondersteunen wordt ons team ook steeds groter. We stellen graag Wendy en Karel aan jullie voor!