Ledengetuigenis: “Dit is voor mij een openbaring”

25/04/2023

Kris kwam enkele jaren geleden bij Zoom vzw terecht en sindsdien heeft hij naar eigen zeggen al enorm veel gehad aan de hulp van zijn Zoom-coach Martine. “Ze laat me weten wat mag en wat niet, waardoor ik me geen zorgen hoef te maken of alles in orde is met mijn budget”, zegt Kris.

Kris is volledig blind en zet zijn persoonsvolgend budget (PVB) onder andere in voor zijn vervoer. "Het is moeilijk om ergens op tijd te geraken. Met de Minder Mobiele Centrale (MMC) lukt mij dat wel. Ik zet mijn budget ook in om mensen te laten poetsen, eten klaar te laten maken of mee te gaan wandelen.”

Tussen vier muren

Dat leidde tot een groot verschil in Kris’ leven. “Anders zat ik altijd tussen mijn vier muren. Voor mij is dit een openbaring. Ik kan wel mijn plan trekken met mijn witte stok, maar voor nieuwe plaatsen is een begeleider belangrijk. Ik woon nog bij mijn mama, maar het lukt haar niet altijd meer om me overal naartoe te vergezellen.”

Enorme hulp

Coach Martine begeleidt Kris niet alleen met het juist inzetten van zijn budget, ze maakt hem ook wegwijs in het netwerk van diensten in zijn buurt. “Martine vertelde me waar ik allemaal terechtkan. Zonder haar wist ik niet hoe of waar te beginnen. Ze is een enorme hulp en reageert bovendien altijd snel. Dankzij haar kon ik overal in mijn buurt makkelijk contact leggen. Ik wist zelfs niet dat er een Minder Mobielen Centrale was in Oostkamp. Dat kon Martine me vertellen!”

Via e-mail, telefonisch of huisbezoek

Om de drie maanden plant Kris een huisbezoek in met zijn coach Martine. Tussen die afspraken contacteert hij haar telefonisch of via e-mail als dat nodig is. “Bijvoorbeeld om te vragen of ik het budget voor iets al dan niet mag inzetten. Ik hoef me zo geen zorgen te maken of alles in orde is.” De maandelijkse controle voor het doorgeven van de gewerkte uren van de verschillende diensten die ik inzet, doet Martine ook. “Zij geeft dat door aan Trixxo, stuurt mij een e-mail terug met de prestaties en dan stort mijn mama dat. Dat kan ik als blinde moeilijk zelf doen. Ik ben heel blij met haar hulp.”

 

Volgend bericht

Vorig bericht

Recente berichten

Nieuwe terbeschikkingstellingen PVB en PAB

Het VAPH stelt nieuwe persoonsvolgende budgetten PVB en persoonlijke-assistentiebudgetten PAB ter beschikking. Voor wie nog geen PVB had, is het opstarttraject 'Informatie en gebruik van je budget' gratis.

Fovig ledendag 2023

FOVIG organiseert haar ledendag 2023 onder het thema ‘Omringd in warme verbinding’.

Automatische betaling van het vakantiegeld

Denk eraan dat jouw assistent recht heeft op vakantiegeld wanneer je zelf werkgever bent. Ga na of dit automatisch gebeurt, en zorg voor voldoende saldo op je rekening!

Schrijf nu in voor ons infomoment over de model- IDO op 24 mei in Brasschaat

Zoom organiseert ism FOVIG gratis live infomomenten over de Individuele DienstverleningsOvereenkomst op woensdag 24 mei in Brasschaat