M'Isola reikt stapstenen aan bij rouwverwerking

23/05/2022

Eilandhuis m’Isola wil een oase creëren voor mensen in verdriet, verlies en rouw. Het wil met de ander verbinden en op een respectvolle, warme en goed omkaderde manier, ondersteuning en nazorg bieden, samen met de professionele coaches en therapeuten van het GROW-team. Ook pijn bespreekbaar maken, het niet-zichtbare verlies bij mensen een gezicht geven en zo het taboe rond rouw verder doorbreken, is de bedoeling. Bij m'Isola zijn ze zich er ook erg van bewust dat de COVID-19-pandemie tot heel veel eenzaamheid leidde bij mensen die door een rouwproces gaan. Die uitgestelde rouw verdient alle aandacht. "We willen graag helpen om jouw pijn te verzachten en hem milder te maken door naar jouw verhaal te luisteren, telkens opnieuw, en met jou een eind mee te wandelen", klinkt het.

Doorleef-dagen

Enkele keren per jaar organiseert m'Isola Doorleef-dagen. In een veilig kader willen ze je dan teder omarmen en jou handvaten aanreiken om jouw verdriet te verwerken en te ontdekken waar jouw veerkracht zit. We zien rouw en verlies heel ruim bij m’Isola en beseffen ook dat niet elke verwerking dezelfde zorg behoeft. Er komen Doorleef-dagen speciaal gericht op specifieke doelgroepen.

  • m’Isola biedt je de ruimte om uit je isolement te komen, te ontspannen, te genieten en stil te staan bij wat voor jou belangrijk is.
  • Alles gebeurt op jouw tempo. Niets hoeft hier, veel kanEr wordt compassievol geluisterd naar jouw unieke verhaal. Je hoeft je hier niet sterk te houden.
  • Op een rustige en begripvolle manier helpen we jou om weer verbinding te maken met de natuur en met jezelf.

Leef-bar

Naast de Doorleef-dagen is er ook de Leef-bar. Dat is een koesterplaats om tot rust te komen, een ‘baar’ om je aan op te trekken. Het concept is eenvoudig. Je komt gewoon als je er zin in hebt en dan zie je maar. De koffie en thee staan altijd klaar en er is ruimte. Ruimte om veilig te praten, ruimte om te genieten en ruimte om even stil te staan.

De Leef-bar is open van 9 tot 19 uur en je hoeft je komst niet op voorhand te melden.

Naast de Doorleef-dagen en de Leef-bar zijn er in m'Isola ook workshops en lezingen rond rouw en verdriet. Blijf je graag op de hoogte? Schrijf je dan in voor hun Lichtpuntjes.

Adres m'Isola:
Neerhespenstraat 35
3400 Landen

 

Volgend bericht

Vorig bericht

Recente berichten

Uitvoering van het VAPH na oordeel van Raad van State

Nadat de Raad van State geoordeeld heeft dat het VAPH de herziening (van de indeling van 12 budgetcategorieën PVB naar 24 budgetcategorieën) moest terugdraaien is nu duidelijk hoe het VAPH dit gaat uitvoeren. Deze uitspraak heeft voor veel budgethouders gevolgen, het VAPH zal je hierover informeren, maar wij staan ook voor je klaar!

Kilometervergoeding voor vrijwilligers gewijzigd

De kilometervergoeding voor auto, moto en bromfiets wordt sinds 2023 elk kwartaal geïndexeerd. Per 1 april 2024 is dit gewijzigd naar €0,4265 per km.

Dienstencheques aangekocht met PVB/PAB niet aftrekken van belastingen

Let bij het invullen van je belastingaangifte op dat je de dienstencheques die je aankoopt met je PVB of PAB, niet mag aftrekken van de belastingen. Want dat komt neer op dubbele subsidie en dat mag niet.

Verslag Denkdag Welbevinden en bescherming bij handicap

Voor de Denkdag op zaterdag 20 januari sloegen FOVIG, Trefpunt Stan en Zoom vzw de handen ineen met een belangrijke missie: samen met professionals en ervaringsdeskundigen nadenken over welbevinden en bescherming bij handicap.