Nieuwe terbeschikkingstellingen PVB en PAB

15/02/2023

Het persoonlijke-assistentiebudget en het persoonsvolgend budget zijn bedoeld om jouw ondersteuning te organiseren op de manier die het best bij jou past. De weg vinden in de vele mogelijkheden om een persoonlijk budget in te zetten, is op het eerste gezicht misschien niet zo voor de hand liggend. 

Met de regeling rond gratis bijstand kan je een antwoord krijgen op: 

  • Hoe kies ik de juiste ondersteuning? 
  • Hoe sluit ik overeenkomsten of onderhandel ik erover? Hoe overeenkomsten registreren bij het VAPH?
  • Wat wordt er precies van mij verwacht wanneer ik de rol van werkgever opneem? Welke andere manieren zijn er om assitentie te vergoeden?
  • Kan ik het vrij besteedbaar deel gebruiken?

Voor gratis bijstand kan je rechtstreeks terecht bij Zoom en onze coaches. Wij hebben jarenlange expertise en kunnen je in enkele sessies verderhelpen, zonder dat het je iets extra kost (van uw eigen middelen of van uw persoonlijk budget). Bovendien ben je door de gratis bijstand ook meteen voor één jaar lid van onze bijstandsorganisatie.

Persoonlijke afspraak met coach

Het gratis traject verschilt nogal van bijstandsorganisatie tot bijstandsorganisatie. Bij Zoom geloven we heel erg in de meerwaarde van een persoonlijke afspraak met een coach. We stellen via onze website een gratis infopakket (klik om het pakket te bekijken) ter beschikking van iedereen die de introductie in werken met een PVB of PAB zelf wil volgen.

Vanuit onze ervaring weten we dat het noodzakelijk vervolg daarop heel vaak een persoonlijk gesprek is. Onze coach komt dan aan huis (of op een door jullie beiden afgepsroken andere plek: voorziening, kantoor,...) om toe te lichten welke mogelijkheden het budget voor u persoonlijk biedt. Ook de adminstratie die nodig is om het PVB/PAB op te starten bij het VAPH, leggen we grondig uit en indien nodig zetten we daarvoor samen de nodige stappen. 

Samen met de Zoom-coach kan je de verschillende ondersteuningsmogelijkheden oplijsten, evalueren of je het vrij besteedbaar deel kan opvragen,...

Daarom is het handig om je eerst goed te informeren over de mogelijkheden. 

Snelle hulp

We streven ernaar om iedereen die een opstarttraject wenst, binnen de 14 dagen na aanmelding een afspraak voor een huisbezoek te geven. 

Ook als je bijvoorbeeld al een PVB had en daarmee je dagbesteding of mobiele ondersteuning betaalt, kan je een budgetverhoging krijgen. Hoe je aan de slag gaat om dat hogere PVB in te zetten, kan je zeker ook bespreken met de Zoom-coach. Deze ondersteuning betaal je dan met je (verhoogde) budget. 

Voor meer info over onze manier van werken en over het starttraject, contacteer je Zoom op het aanmeldingsformulier op onze website, via info@zoomvzw.be of 0468/406 606. 

 

Volgend bericht

Recente berichten

Nieuwe terbeschikkingstellingen PVB en PAB

Het VAPH stelt nieuwe persoonsvolgende budgetten PVB en persoonlijke-assistentiebudgetten PAB ter beschikking. Voor wie nog geen PVB had, is het opstarttraject 'Informatie en gebruik van je budget' gratis.

Fovig ledendag 2023

FOVIG organiseert haar ledendag 2023 onder het thema ‘Omringd in warme verbinding’.

Automatische betaling van het vakantiegeld

Denk eraan dat jouw assistent recht heeft op vakantiegeld wanneer je zelf werkgever bent. Ga na of dit automatisch gebeurt, en zorg voor voldoende saldo op je rekening!

Schrijf nu in voor ons infomoment over de model- IDO op 24 mei in Brasschaat

Zoom organiseert ism FOVIG gratis live infomomenten over de Individuele DienstverleningsOvereenkomst op woensdag 24 mei in Brasschaat