Registeren van overeenkomsten en kosten

27/06/2023
Heb je vragen over het registeren van overeenkomsten (contracten) en kosten in Mijn VAPH? Bekijk onze informatiebrochure gemaakt die heel kort uitlegt welke stappen je moet doorlopen.

Ledengetuigenis: "Mijn coach is echt de persoon die mij de informatie gaf die ik nodig had, mij aan de hand nam en alles zorgvuldig heeft uitgelegd

10/06/2023
Anna beheert het persoonsvolgend budget van haar dochter Martyna en zoekt voor haar de juiste zorg. Voor haar is coach Kathelijne niet zoals de andere professionals waar ze mee te maken heeft, maar vooral iemand die naast haar staat, vertelt ze. “Zonder de hulp van Zoom zouden families zoals wij op zoek moeten gaan naar advocaten om ons bij te staan.”

Nieuwe terbeschikkingstellingen PVB en PAB

1/06/2023
Het VAPH wil het belang van bijstand bij het starten en het correct gebruik van je zorgbudget in de verf zetten. Om budgethouders te stimuleren om hun PVB of PAB snel en correct in te zetten, is het opstarttraject via een bijstandsorganisatie gratis gemaakt. Dat geldt enkel voor wie nog geen budget had. Budgethouders met een verhoging van PVB/PAB betalen dus nog steeds vanuit hun budget voor de opstart.

Infosessie over vrijwilligers en bijklussen

15/05/2023
Heb je vragen over vrijwilligers inzetten of bijklussen? Kijk hier de online infosessie terug.

Ledengetuigenis: “Dit is voor mij een openbaring”

25/04/2023
Kris kwam enkele jaren geleden bij Zoom vzw terecht en sindsdien heeft hij naar eigen zeggen al enorm veel gehad aan de hulp van zijn Zoom-coach Martine. “Ze laat me weten wat mag en wat niet, waardoor ik me geen zorgen hoef te maken of alles in orde is met mijn budget”, zegt Kris.

Dienstencheques aangekocht met PVB/PAB niet aftrekken van belastingen

25/04/2023
Werkwijze: Stuur een brief naar de FOD Financiën van je plaatselijke belastingkantoor, waarin je uitdrukkelijk meldt dat je het fiscaal attest voor aankoop dienstencheques niet wenst te gebruiken. De reden daarvoor is dat ze zijn aangekocht met je budget. Zo voorkom je de automatische belastingaftrek waar je geen recht op hebt.