Prijzen voor intensieve bijstand en forfait verplaatsingen

26/07/2022
Na de vorige prijsaanpassing eind 2019, past Zoom vzw de prijzen voor intensieve bijstand en de bijdrage voor vervoer aan: zo worden verschillende indexsprongen, VIA6-akkoord en minder subsidie opgevangen.

PVB na jeugdhulp: gratis starttraject bij Zoom vzw

29/06/2022
Vanaf 1 juli stelt het VAPH een budget na jeugdhulp ter beschikking voor wie de aanvraag persoonsvolgend budget (PVB) doorlopen heeft en gebruikmaakte van een MFC. Ook wie een persoonlijke-assistentiebudget (PAB) had en de aanvraag PVB afgerond heeft, krijgt een budget na jeugdhulp.

Bekijk hier de webinar over vrijwilligers en bijklussen

13/06/2022
Heb je vragen over vrijwilligers inzetten of bijklussen? Bekijk dan hier de opname van de infosessie. De Zoom-coaches zullen je alles glashelder uitleggen en jouw vragen beantwoorden.

Ruimere bestedingsmogelijkheden PAB

24/05/2022
Op 6 mei besloot de Vlaamse regering om het mogelijk te maken om meer ondersteuning met een PAB in te kopen. Het gaat om ruimere mogelijkheden kortdurende ondersteuning, dagopvang en vervoer.

Getuigenis: “Het contact verloopt professioneel en adequaat”

23/05/2022
“Geert is mijn oudere broer en heeft een verstandelijke beperking. Hij is ook weinig mobiel”, dat vertelt zus Hilde. “Ik zorg voor hem aangezien onze ouders overleden zijn."

M'Isola reikt stapstenen aan bij rouwverwerking

23/05/2022
Eilandhuis m’Isola wil een oase creëren voor mensen in verdriet, verlies en rouw. Het wil met de ander verbinden en op een respectvolle, warme en goed omkaderde manier, ondersteuning en nazorg bieden, samen met de professionele coaches en therapeuten van het GROW-team.