Stijging minimumloon persoonlijke assistenten

14/12/2022
Het minimumloon van persoonlijke assistenten en individuele begeleiders werd op 1 december verhoogd.

Vind de ondersteuning die je nodig hebt, met of zonder budget

28/10/2022
Zorgwijs is een digitaal platform voor mensen met een beperking die op zoek zijn naar ondersteuning op maat. Op www.zorgwijs.be vind je een aanbod van ondersteuning dat je met het persoonsvolgend budget (PVB) kan betalen. Sinds deze zomer is ook het aanbod van rechtstreeks toegankelijke hulp (RTH) op Zorgwijs beschikbaar.

Presentaties van ons webinar 'werkgeverschap' ism Securex

29/09/2022
Op 28 september organiseerde Zoom vzw een webinar ism Securex over assistentie via werkgeverschap. Je vindt hier de presentaties terug.

Ledenvoordelen bij Zoom vzw: Securex, Liantis en Agilitas

27/07/2022
Zoom-leden kunnen elke werkdag een beroep doen op al onze expertise over het PVB en PAB via de infolijn. Daarnaast zijn er ook voordelige tarieven en kortingen bij partners zoals Securex, Liantis en Agilitas.

PVB na jeugdhulp: gratis starttraject bij Zoom vzw

29/06/2022
Vanaf 1 juli stelt het VAPH een budget na jeugdhulp ter beschikking voor wie de aanvraag persoonsvolgend budget (PVB) doorlopen heeft en gebruikmaakte van een MFC. Ook wie een persoonlijke-assistentiebudget (PAB) had en de aanvraag PVB afgerond heeft, krijgt een budget na jeugdhulp.

Bekijk hier de webinar over vrijwilligers en bijklussen

13/06/2022
Heb je vragen over vrijwilligers inzetten of bijklussen? Bekijk dan hier de opname van de infosessie. De Zoom-coaches zullen je alles glashelder uitleggen en jouw vragen beantwoorden.