Dienstencheques aangekocht met PVB/PAB niet aftrekken van belastingen

19/03/2024
Werkwijze: Stuur een brief naar de FOD Financiën van je plaatselijke belastingkantoor, waarin je uitdrukkelijk meldt dat je het fiscaal attest voor aankoop dienstencheques niet wenst te gebruiken. De reden daarvoor is dat ze zijn aangekocht met je budget. Zo voorkom je de automatische belastingaftrek waar je geen recht op hebt.

Verslag Denkdag Welbevinden en bescherming bij handicap

26/01/2024
Voor de Denkdag op zaterdag 20 januari sloegen FOVIG, Trefpunt Stan en Zoom vzw de handen ineen met een belangrijke missie: samen met professionals en ervaringsdeskundigen nadenken over welbevinden en bescherming bij handicap.

Zoom blijft groeien! Twee nieuwe coaches, in Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant

31/01/2024
Met steeds meer leden om te ondersteunen wordt ons team ook steeds groter. We stellen graag Wendy en Karel aan jullie voor!

Onze tarieven voor intensieve bijstand en verplaatsingen

20/02/2024
De tarieven voor intensieve bijstand en verplaatsingen blijven dit jaar ongewijzigd.

Aandachtspunten bij het einde van het kalenderjaar PVB/PAB

29/11/2023
Aan het einde van het jaar is het als budgethouder van een PAB of PVB steeds belangrijk om goed de analyse te maken van het afgelopen jaar, en te kijken wat er nog in orde gemaakt moet worden.

Denkdag 'Welbevinden en bescherming bij handicap'

30/11/2023
Zoom, Trefpunt STAN en Fovig organiseren op zaterdag 20 januari een denkdag onder het motto ‘Mijn belangen, onze keuzes’. Op deze denkdag bekijken we hoe we de belangen van de persoon met handicap kunnen omzetten in gedeelde keuzes.