Automatische betaling van het vakantiegeld

30/04/2024

Denk eraan dat jouw assistent recht heeft op vakantiegeld wanneer je zelf werkgever bent. Persoonlijk assistenten zijn bedienden en hebben dus recht op vakantiegeld, dat door de werkgever (de budgethouder) wordt betaald. Meestal gebeurt de uitbetaling van het vakantiegeld in de maand mei.

Let op: de berekening van het vakantiegeld gebeurt door het sociaal secretariaat. Gebeurde dit bij jou niet automatisch, neem dan contact op met je sociaal secretariaat.

Als je assistent werkt via een uitzendbureau gebeurt de berekening van het vakantiegeld al maandelijks. Het vakantiegeld is dus enkel verplicht door jou te betalen indien jouw assistent rechtstreeks een arbeidsovereenkomst of takenovereenkomst heeft. Vrijwilligers of mensen die vergoed worden via een platform deeleconomie hebben geen recht op vakantiegeld.

Vakantiegeld mag betaald worden met het PAB of PVB. Dat betekent dus wel dat er in de maand waarin je het vakantiegeld uitbetaalt, een dubbele loonkost is. Zorg dus dat je voldoende saldo op de rekening hebt.

 

Je kan met vragen over het vakantiegeld of hulp bij het aanvragen ervan of het indienen van de kosten bij het VAPH, uiteraard steeds terecht bij jouw coach of op de infolijn van Zoom vzw op 0468 406 606.

Volgend bericht

Vorig bericht

Recente berichten

Nieuwe terbeschikkingstellingen PVB

Het VAPH stelt nieuwe persoonsvolgende budgetten ter beschikking. Voor wie nog geen PVB had, is het opstarttraject gratis.

Webinar bewind & volmacht - 22 mei

Op 22 mei organiseren we een webinar over bewindvoering en volmacht.

Webinar starten met PVB - 19 juni

Zoom organiseert in juni een webinar over het opstarten en het gebruiken van een PVB.

Gezocht: extra coach voor onze budgethouders in West-Vlaanderen

Door onze blijvende groei van leden zijn we op zoek naar een extra coach (m/v/x) om onze leden in (het hart van) West-Vlaanderen bij te staan.