Automatische betaling van het vakantiegeld

12/05/2023

Denk eraan dat jouw assistent recht heeft op vakantiegeld wanneer je zelf werkgever bent. Persoonlijk assistenten zijn bedienden en hebben dus recht op vakantiegeld, dat door de werkgever (de budgethouder) wordt betaald. Meestal gebeurt de uitbetaling van het vakantiegeld in de maand mei.

Let op: de berekening van het vakantiegeld gebeurt door het sociaal secretariaat. Gebeurde dit bij jou niet automatisch, neem dan contact op met je sociaal secretariaat.

Als je assistent werkt via een uitzendbureau gebeurt de berekening van het vakantiegeld al maandelijks. Het vakantiegeld is dus enkel verplicht door jou te betalen indien jouw assistent rechtstreeks een arbeidsovereenkomst of takenovereenkomst heeft. Vrijwilligers of mensen die vergoed worden via een platform deeleconomie hebben geen recht op vakantiegeld.

Vakantiegeld mag betaald worden met het PAB of PVB. Dat betekent dus wel dat er in de maand waarin je het vakantiegeld uitbetaalt, een dubbele loonkost is. Zorg dus dat je voldoende saldo op de rekening hebt.

 

Je kan met vragen over het vakantiegeld of hulp bij het aanvragen ervan of het indienen van de kosten bij het VAPH, uiteraard steeds terecht bij jouw coach of op de infolijn van Zoom vzw op 0468 406 606.

Volgend bericht

Vorig bericht

Recente berichten

Nieuwe terbeschikkingstellingen PVB en PAB

Het VAPH stelt nieuwe persoonsvolgende budgetten PVB en persoonlijke-assistentiebudgetten PAB ter beschikking. Voor wie nog geen PVB had, is het opstarttraject 'Informatie en gebruik van je budget' gratis.

Fovig ledendag 2023

FOVIG organiseert haar ledendag 2023 onder het thema ‘Omringd in warme verbinding’.

Automatische betaling van het vakantiegeld

Denk eraan dat jouw assistent recht heeft op vakantiegeld wanneer je zelf werkgever bent. Ga na of dit automatisch gebeurt, en zorg voor voldoende saldo op je rekening!

Schrijf nu in voor ons infomoment over de model- IDO op 24 mei in Brasschaat

Zoom organiseert ism FOVIG gratis live infomomenten over de Individuele DienstverleningsOvereenkomst op woensdag 24 mei in Brasschaat